torsdag den 22. december 2011

22 december 2012

Forleden dag var jeg jo ude og gå en skøn tur i skoven i den dejligste eftermiddagssol.
Lidt af det solskin kunne vi da godt bruge idag - føj, hvor er vejret gråt og vådt her på midtfyn !

Her er nogle af mine indtryk fra turen - det første jeg ser inden jeg når skoven - gadekærret med øen i søen der næsten er forsvundet pga. høj vandstand:


Og Jægernes "hytte" ved indgangen til skoven:Og et skønt gl. træ med mos på:Og helt tæt på - uh hvor godt ville det ikke lige være til en scrap baggrund:


Skøn sol i skoven - de har fældet en del træer over de sidste par år:


Frost på de små pytter i skovbunden:


Er det her nisserne bor ?Og så går turen hjem gennem det sidste stykke - dejligt med frisk skov luft !Skoven tilhører Egeskov gods - og vi har heldigvis fri adgang til den - undtagen ved jagt.
For nogle år tilbage satte de farten op på toget mellem Odense og Svendborg - og vi skulle krydse togsporet for at komme i skoven. Overgangen blev nedlagt - og hvad gjorde vi så ?
Samlede over ½ million sammen i by og fonde for at få lavet en tunnel under så vi stadig kan komme i skoven :-) Egeskov lagde et stykke jord til så der kunne laves en sti langs med jernbane sporet og Hurra for det. Er kommet i skoven gennem 17 år nu - og der er altså noget specielt over at gå i skov frem for ude i det åbne terræn.

Er jo vokset op nær Randbøl skov i Jylland - det var min yndlings legeplads som barn :-)

Hvor går du helst tur - hvis/når du går ?

Iben

13 kommentarer:

 1. waue skøn natur og rigtigt flotte billeder. jeg tager også ofte foto af mine gå ture det er så fint at kunne sidde og kikke på dem ved andre lejligheder. og JO da under den sten der bor nisserne...ti hi... fin sten og skøn historie om stien..

  SvarSlet
 2. Lækre fotos - selvom det jo slet ikke ligner december men jeg savner IKKE sneen i år i hverdagen - kun på fotos. Jeg bor lige ned til et sø-område som er populært og så elsker jeg en tur i de svenske skove ved vores sommerhus.

  SvarSlet
 3. Hold da op nogle gode fotos - er helt vild med den med træet (det før der hvor du kommer tæt på) og så det med den frosne vandpyt.

  SvarSlet
 4. Måske bor nisserne der, men ellers super dejlige billeder
  Ønsker dig og din familie en rigtig glædelig jul

  SvarSlet
 5. Sikke nogle dejllige billeder fra skoven... Jeg er selv vokset op i odense, så jeg har tilbragt mange timer omkring Langesø (morud), eller på Engen og ved skovsøerne i Odensen. Nu bor jeg jo i det "mørke" jylland, men nær vandet. Så vi tager ofte hunden med en tur til vandet for at løbe op og ned af skrænter ;)

  SvarSlet
 6. Skønne billeder, om det er nisser eller alfe der bor der er ikke godt at vide, de skal nok passe på du ikke ser dem.
  når jeg går tur herinde i København har jeg også fotografiapperatet med, jeg fotograferer byens statuer, der er rigtig mange flotte, måske jeg en dag vil lave et minialbum af alle de dejlige billeder det er blevet til.
  juleknus morkaren.

  SvarSlet
 7. jamen det er da helt sikkert der nisserne bor .. dejlige billeder , jeg bor ned til vandet, så de fleste af mine gåture er langs med vandet

  SvarSlet
 8. Det lyder som en fantastisk skøn tur og flotte billeder. Jeg bor 1 minuts gang for skoven, så det er helt klart mit fortrukkende område ,når vi går tur med hunden.
  Forsat god aften og glædelig jul til dig og dine

  SvarSlet
 9. Tillykke - jeg tror du har fundet nissernes bolig ;0) flotte billeder du har taget på din tur.
  I Skive er vi jo ret så previlegerede med skov og strand midt i byen, og 10 km. udenfor ligger flyndersø - et meget naturskønt område - så der er nok at vælge imellem.
  Kan du ha' en god aften.

  SvarSlet
 10. Hold da op for nogle skønne billeder og hvor bor du vidunderligt, jeg syntes virkelig det er smukt, men jeg er by menneske, har prøvet af flytte på landet, tæt ved skov, men jeg klarede det ikk:((((
  Nu bor jeg i byen igen, vores by er ikke så stor. Jeg elsker at bo så tæt på alting og min mand og jeg går igennem byen hver dag. :)))))
  God aften

  SvarSlet
 11. Lækre fotos, og mens jeg kigger dem, sidder jeg og tænker på den billedserie jeg tog fornylig på Randbøl Hede. (til et album - engang) De ligner lidt i farver og miljø. Og så skriver du, at det er der du er vokset op. Virkelig pudsigt.
  Kun en ægte scrapper ser en træstamme med mos på - og prøver at omsætte det til et stykke scrappapir. Hihi. Så er man hårdt angrebet.../kender det godt)
  Tak for skovturen. Hav en dejlig 23. dec.

  SvarSlet
 12. Virkelig smuk natur.
  Vi går tur på den gl. banelinje som blev nedlagt for ca. 50 år siden

  SvarSlet